• slide

Wereldpremière van de gloednieuwe Toyota Land Cruiser

Maak kennis met de gloednieuwe Land Cruiser, die innoveert maar evenzeer teruggrijpt naar de troeven die Land Cruiser al 70 jaar lang tot een baken van robuuste betrouwbaarheid maakt.

 

Toyota heeft het iconische karakter van de Land Cruiser verrijkt met de nieuwste technologieën, met ongeziene resultaten op zowel de weg als offroad als resultaat. Met deze indrukwekkende nieuwe uitvoering maakt de Land Cruiser opnieuw zijn wereldwijde reputatie waar van het voertuig dat u altijd en overal, zelfs in de moeilijkste omstandigheden, veilig naar uw bestemming en terug naar huis zal voeren.

Europese klanten kunnen de nieuwe Land Cruiser bestellen vanaf het laatste trimester van 2023. De eerste leveringen volgen in het eerste semester van 2024

4,92 M

lengte

1,98 M

breedte

1,87 M

hoogte

2,85 M

wielbasis

230 MM

bodemvrijheid

500 Nm

koppel

Meer dan 11,3 miljoen verkochte exemplaren

Verbeterd rijgedrag en innoverend chassis

Ook de nieuwe Land Cruiser koppelt zijn koetswerk aan een klassiek en robuust chassis. Net als de befaamde, in West-Europa niet verkrijgbare Land Cruiser 300 is deze nieuwe Land Cruiser uitgerust met het nieuwe platform GA-F van Toyota. Dat maakt hem veel behendiger op offroad terrein.

Anderzijds vertoont de nieuwe Land Cruiser ook op gewone wegen een veel comfortabeler rijgedrag en laat hij zich makkelijk manoeuvreren. Zo komt Toyota toe aan zijn verbintenis om er een praktische wagen van te maken die zich ook perfect leent voor alledaags gebruik.

Veiliger en comfortabeler

Nog een innovatie: de nieuwe Land Cruiser is voor het eerst uitgerust met een elektrisch stuurbekrachtigingssysteem (EPS). Dit vermindert de stuurwielterugslag die voorkomt bij offroad avonturen, en verzekert een soepelere, directere en preciezere besturing aan alle snelheden. Dankzij het EPS-systeem kon de nieuwe Land Cruiser bovendien uitgerust worden met het Lane Departure Assist-systeem, dat deel uitmaakt van de actieve veiligheids- en rijhulpsystemen van Toyota Safety Sense.

De ideale balans tussen prestaties en duurzaamheid

In eerste instantie komt de nieuwe Land Cruiser op de markt met een 2,8 liter dieselmotor met 204 pk/150kW, voor optimaal evenwicht tussen brandstofverbruik en prestaties. Met zijn nieuwe Direct Shift automatische versnellingsbak (8 versnellingen) trekt hij moeiteloos ladingen tot 3500 kg. Tegen begin 2025 komt er ook een "mild hybrid" versie van de Land Cruiser bij, die een krachtige en efficiënte dieselmotor koppelt aan lichte hybridetechnologie van 48 volt. 

Land Cruiser First Edition in beperkte oplage

In Europa zal Toyota uitpakken met een Land Cruiser First Edition, een limited edition die het erfgoed van de Land Cruiser in de schijnwerpers plaatst. Deze zeer beperkte oplage zal specifieke designelementen bezitten, zoals ronde koplampen, twee exclusieve kleuren (Yellow Sand met Grey Graphite dak of Smokey Blue met Grey Graphite dak) en een uitgesproken offroad karakter. De First Edition wordt beperkt tot 3000 exemplaren voor heel Europa. 

DE NIEUWE LAND CRUISER IN BEELD

Ontdek de nieuwe Land Cruiser, die erin slaagt traditie en moderniteit met elkaar te vezoenen.