Autobedrijf Valck: Ons bedrijfMet de nieuwe showroom en de lancering van de monovolume Verso S als voorloper van een reeks vooruitstrevende hybride wagens, schakelt Toyota Valck in Hasselt naar een hogere versnelling. Blikvanger is de uitbreiding van het aanbod van occasie vierwielers, wagens met een minimum garantie van drie jaar.

De renovatie en uitbreiding van de bestaande toonzaal zorgt voor een indrukwekkende stijging van de capaciteit: van dertien naar vijftig gepresenteerde voertuigen. “Niet alleen het gamma van nieuwe wagens breidt uit, maar ook het aantal tweedehands wagens”, zegt zaakvoerder Jacques Meekers. “Het gaat om auto’s van minder dan twee jaar oud, met een minimum garantie van drie jaar. Economisch gezien kan je voor een erg voordelige prijs een degelijke wagen aanschaffen waaraan weinig of geen risico’s verbonden zijn, dankzij de jonge leeftijd van het voertuig.”

Toyota Valck spreidt de werkzaamheden over twee fasen: de bouw van een bijkomende showroom en de renovatie van de bestaande toonzaal. “De eerste fase is intussen voltooid, de tweede startte eerder deze week en zal in september afgerond zijn. Het nieuwe aspect zit vooral in de lay-out. Voor de klant wordt het alvast een pak comfortabeler. Hij krijgt de kans om tijdens een bezoek aan onze toonzaal de koers te volgen of Roland Garros. Een groot tvscherm maakt dat mogelijk.” “Overal in het nieuwe en bestaande gebouw is gratis internet beschikbaar. Mensen die hun wagen binnenbrengen voor een onderhoudsbeurt en niet de mogelijkheid hebben om onmiddellijk terug te keren naar hun werk, kunnen op afgezonderde eilanden hun werkzaamheden verder zetten. Op die manier verliezen ze geen kostbare tijd.”

Ook de begeleiding van de klant gaat er op vooruit. Het afleveren van nieuwe wagens wordt een heus evenement . “Vroeger gebeurde dat in de werkplaats, waar de wagens rijklaar worden gemaakt”, gaat Jacques verder. “Vanaf nu gaat dat moment gepaard met meer comfort. Er is nu een centrale afl everingsruimte waar we de wagen, ingepakt in een vuurrode hoes, aan de klant presenteren. Er zal ook een naambordje staan waarop de klant persoonlijk wordt begroet. We doen dat om onze dankbaarheid te tonen. Bij Toyota Valck heeft de persoonlijke aanpak altijd geprimeerd en dat zetten we vanaf nu nog sterker in de verf.”

Alle naverkoopactiviteiten gebeuren voortaan in een gezelliger kader. “Dat gebeurde vroeger rechtstaande”, blikt de zaakvoerder terug. “Nu kan dat zittend, in een aangenamere omgeving. Het is belangrijk dat we de klant tonen dat we voldoende tijd willen nemen voor zijn vragen en wensen.” Voor de autoliefhebbers is er dit jaar veel nieuws onder de zon. De nagelnieuwe monovolume Verso S wordt de voorloper van een lange reeks van moderne modellen die Toyota op de Europese markt loslaat. “De Verso S opent die reeks”, kondigt Meekers aan. “Aan het eind van het jaar staat ook de lancering van de nieuwe Yaris op het programma. Centraal in die nieuwe Toyota-lijn staat de hybride motor, een combinatie van een motor op benzine en een motor die elektrisch wordt aangedreven. Toyota geldt als de voorloper wat het hybride systeem betreft.”

Technisch combineert de hybride motor het beste van alle werelden. “Hij kan zich gedragen als een motor om de wielen aan te drijven of als alternator om stroom op te wekken terwijl de wielen draaien. Ook als startsysteem heeft het hybride mechanisme zijn deugdelijkheid al bewezen.” Hybride draagt een steentje bij aan een beter milieu. “Op vlak van kostprijs doet een hybride motor het beter dan de diesel, vooral als je op jaarbasis minder dan 20.000 km afl egt. En uiteraard is de CO2-uitstoot een stuk lager, wat beter is voor het milieu.”